Kalk til græsset

En del jorder (lerjord) er rige på naturligt kalk, her er der ofte ikke brug for hyppig kalkning. Andre jorder derimod, er naturligt mere sure og har brug for kalk med et par års mellemrum.

En jordprøve kan afsløre om din jord under græsset har brug for kalk. I havecentre/planteskoler findes test-sæt til dette formål. Ligger pH mellem 5,5 og 7,0 er pH i orden for græsvækst, udenfor dette område kan græsset ikke optage næringsstofferne fra jorden, og græsset vil mistrives. Kalk tilføres bedst i efteråret/vinteren hvor der er megen nedbør. Brug f.eks kalk der også indeholder næringsstoffet magnesium (Mg) - så "slår du to fluer i et smæk".

Kalk har også en positiv indflydelse på din jordstruktur, og er dermed med til at skabe mulighed for mere liv og luft i jorden, til gavn for både græs og jordens naturlige gavnlige insektliv.

Græs vokser bedst ved en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Ligger værdien over eller under, kan græsset ikke optage næringsstofferne fra jorden. Her kan kalkning kommer din græsplæne til hjælp. Kalk øger PH-værdien i jorden.

Udover at give din græsplæne gode vækstbetingelser har mosset det sværere i kalkrig og neutral jord.

 

Kalk skal tilføres i efteråret og vinteren, hvor der er meget nedbør. Vi anbefaler, at du giver græsset kalk hvert år, ca. 1 kg pr. 100 kvm. i oktober eller november. 

Kalk virker langsomt, da det ligger i jordoverfladen. Her bliver det opløst og trænger ned i jorden med efterårets nedbør. Herefter vil jorden være klar, så snart forårets varme rammer. Det giver de bedste vækstbetingelser for din græsplæne, hvis den skal vokse sig tæt og slidstærk.

 

Kalk er løst og porøst i teksturen, hvilket gør det nemt at fordele over plænen. I almindelige villahaver eller på mindre arealer er det nemmest at gøre manuelt med hænderne. Nogle typer kalk samler sig let i klumper.

Disse klumper kan du dog nemt gøre porøse og luftige igen med hænderne, idet du spreder kalk over græsset. Køber du perlekalk, er det meget let at sprede.


Når du sikrer den rette balance i jorden under dine græsplanter, er det ikke kun til gavn for de grønne græsstrå. Kalk har generelt en positiv indflydelse på din jordstruktur.

Det betyder, at du har skabt mulighed for mere liv og luft i jorden til gavn for både græs og det naturlige insektliv.

 

38,50 DKK

KONGERSLEV Granuleret kalk med magnesium, 15 kg pose

Antal
Sydjysk Skov- & Haveservice Emmerskevej 9, 6270 Tønder www.sshs.dk +45 21623931 tf@sshs.dk CVR 32737420
Webshop fra e-hjemmeside.dk